Acidtechno

Acidtechno

In dit artikel gaan we het hebben over een bijzonder onderwerp. Namelijk, acidtechno. Dit onderwerp wordt weinig over gesproken en is dan ook niet echt bekend. Op dit moment is er dan ook niet heel veel belangstelling voor en heeft het een kleine aanhang. Om meer bekendheid te creëren gaan we het in dit artikel hebben over wat acidtechno nu eigenlijk is. Daarnaast zullen we de meest bekende acid techno artiesten op een rijtje zetten. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over acid techno en wat het te bieden heeft? Wil je graag je kennis verbreden en kijken of acid techno iets voor jou is? Dan raden wij je aan om een aantal minuten van je tijd te steken in dit artikel en het vooral door te lezen.

Wat is acidtechno?

Om te beginnen gaan we vraag behandelen wat acidtechno nu eigenlijk is. Acidtechno is een bijzondere vorm van muziek. Het is in principe een zijtak van techno. In andere woorden is het een subgenre van acid house. Deze bijzondere muziekstijl wordt geproduceerd met diverse instrumenten. Deze zijn vaak van het gerenommeerde Roland afkomstig. Er worden zoal bas- en percussie-instrumenten gebruikt. Voor de bas wordt regelmatig gebruik gemaakt van een Roland TB-303. Voor de percussie kom je vaak een Roland TR uitvoering tegen. De meest voorkomende zijn de 909 en de 808. De apparatuur dat gebruikt wordt bij het creëren van de muziek wordt manueel ingesteld. Het typische acid geluid wordt verkregen door parameters te zetten in de extremen of door het te manipuleren. Deze manipulatie wordt ook wel tweaking genoemd.

Diverse bekende artiesten

Eén van de bekende artiesten op het gebied van acid techno is Plastikman. Plastikman, ook wel Richard Michael Hawtin is een producer van elektronische muziek en is daarnaast DJ op internationaal gebied. In het begin van de jaren 90 was hij een invloedrijk persoon. In dit gedeelte van vorige eeuw vond de tweede wave van Detroit-techno plaatst en hij speelde hier rol in.

Een tweede bekende persoon is Richard David James. Hij stond bekend onder de naam Aphex Twin. Hij is een producer en muzikant uit Engeland. Deze tijd heeft hij aardig veel invloed op de elektronische muziekindustrie.

Als derde hebben we Miss Djax. Miss Djax gaat onder de naam DJ Djax en Miss Djax. Zij is een Dj geboren en getogen in Nederland en heeft haar eigen platenlabel, genaamd Djax. Ze draait voornamelijk techno, acid techno en hiphop.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*