Techno vinyl een nieuwe trend?

Techno vinyl

 

Hoewel het streamen van muziek tegenwoordig bijna overal gratis is, zie je dat vinyl weer helemaal in opkomst is. Niet alleen worden tweedehands albums van bijvoorbeeld David Bowie en de Rolling Stones worden hartstikke goed verkocht, ook techno op vinyl is super populair. Het zijn tegenwoordig niet meer alleen de DJ’s die techno op vinyl gebruiken, ook jongeren kopen steeds meer techno op vinyl.

Door de aanhoudende vraag naar lp’s, kun je in steeds meer muziekwinkels vinyl kopen. De vraag naar lp’s is in de afgelopen jaren enorm toegenomen en muziekwinkels moeten wel op deze trend inspelen. Ook zie je op Marktplaats steeds meet platenspelers en oude albums in de verkoop komen. Hoewel er natuurlijk iets te zeggen is voor een ouderwetse platenspeler, fabrikanten spelen er ook handig op in door nieuwe platenspelers op de markt te brengen, al dan niet in vintage style.

 

Iets tastbaars in handen hebben

De muziek echt in handen hebben blijkt ook onder jongeren belangrijk te zijn. Wat is er ook leuker dan op een platenspeler je mooiste techno muziek beluisteren? Het verzamelen van vinyl blijkt echt een hype te worden.

Het nostalgische gevoel van computergestuurde drums en synthesizers; deze klanken geven je het gevoel dat je op een underground feest terecht bent gekomen. Techno op vinyl laat dit muziekgenre het beste tot zijn recht komen.

Steeds meer mensen kopen vinyl platen om muziek te luisteren. Het geeft je een gevoel van echt met de muziek bezig te zijn; je moet de plaat uit het album halen, op de platenspeler leggen en voorzichtig de naald op de plaat zetten. Dit geeft je veel meer binding met het album dan wanneer je een nummer op Spotify afspeelt. Op deze manier luister je dan ook beter naar de muziek.

 

De trend van vinyl

Hoe is het voor artiesten dat vinyl zo in opmars is? Aangezien de muziek weer écht aangeschaft wordt, in plaats van te abonneren op een streamingsdienst zoals Spotify, zien artiesten hun omzet flink omhoog gaan. Niet veel artiesten kiezen ervoor om hun muziek niet aan te bieden op een streamingsdienst. Nu de platenspeler weer populair is, worden veel meer platen verkocht.

Fabrikanten spelen hier natuurlijk goed op in. Een oude platenspeler zorgt misschien voor dat nostalgische gevoel, maar de kwaliteit laat na 40 jaar zeker te wensen over. Een nieuwe platenspeler is dan een prima oplossing. De geluidskwaliteit is stukken beter en hoe meer er geproduceerd wordt, des te goedkoper wordt de platenspeler. Dit zorgt voor een kettingreactie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*